Bytová výstavba v Českej republike a spôsoby jej financovania - Vidová, Jarmila, 1967-
Cieľom bytovej politiky je vytváranie vhodného právneho, inštitucionálneho a fiškálneho prostredia pre aktivity všetkých účastníkov na trhu s bytmi. Štát na jednej strane nemá vytvárať bariéru ekonomickému fungovaniu trhu s bytmi, na druhej strane musí vykonávať podporné kroky pre cieľové skupiny domácností, ktoré sa o seba a ani o svoje bývanie nevedia postarať. Programový dokument, ktorý obsahuje postupy na riešenie aj uvedených problémov a základné smery vývoja ako aj konkrétne ciele v oblasti bývania, je dokument „Koncepce bytové politiky“, schválený vládou Českej republiky.