K problematike inflácie - Bednár, Ján
Pojem inflácia v ekonomickej literatúre. Klasický pohľad na infláciu a kvantitatívna teória peňazí. Keynesovský pohľad na infláciu. Monetaristický pohľad na infláciu. Druhy inflácie. Spôsoby merania inflácie a cenové indexy. Výpočet inflácie pomocou deflátora HDP. Hlavné rozdiely medzi deflátorom HDP a indexom spotrebiteľských cien.