Únik mozgov oslabuje ich domoviny - Sotník, Alexander
Otvorenie hraníc s vyspelým svetom malo, okrem iného, za následok aj prudký nárast obchodu s ľudským kapitálom. Západné krajiny sa snažia výhodne získať tisíce expertov z východu. Zvyšovanie celosvetového dopytu po vzdelaných odborníkoch na medzinárodnom trhu práce. Únik mozgov zo Slovenska. Situácia na Slovensku.