Slovak Republic on its way from crown to euro - Gonda, Vladimír
Konkretizácia stratégie zavedenia eura na Slovensku. Prvé štádium: pred vstupom do ERM II. Druhé štádium: členstvo v ERM II. Tretie štádium: medzi rozhodnutím Slovenska vstúpiť do eurozóny a medzi skutočným vstupom do eurozóny. Štvrté štádium: vstup do eurozóny (po zavedení eura).