Transakční náklady a hranice firmy - Vitík, Róbert
Prezentácia základov teórie transakčných nákladov (TTN). Koncept teórie firmy a nová inštitucionálna ekonómia. Základné východiská a predpoklady TTN najmä v podaní O. E. Williamsona. Kľúčovým pojmom tejto teórie je „Špecifičnosť aktív“ a na príklade špecifičnosti ľudských aktiv je potom konštruovaný formalizovaný model, ktorý sa snaží odpovedať na otázku prečo vlastne firma vzniká a kde sú jej hranice.