Demokratizácia vzťahov medzi mužmi a ženami v SR: ilúzia alebo realita? - Antalová, Mária, 1952-
Nedodržiavanie princípu rovnosti vzťahov medzi mužmi a ženami na Slovensku. Neformálna a formálna úroveň rovnosti. Postoje k meniacim sa rolám mužov a žien v SR. Rodové rozdiely v hodinovej výške príjmov. Zastúpenie žien v národných parlamentoch vo vybraných krajinách Európskej únie. Systémové návrhy na zmenu.