Globalizácia maloobchodu: definícia základných procesov a ich analýza v slovenskej geografii maloobchodu - Križan, František
Za posledné dve dekády došlo v maloobchode na území Slovenska k výrazným štruktúrnym a priestorovým premenám. Taktiež sa zmenilo aj správanie spotrebiteľa. Problematika maoobchodu v geografickej literatúre. Globalizácia a obchod, definície. Proces internacionalizácie, etapy. Internacionalizácia maloobchodu na Slovensku. Proces koncentrácie, úbytok nákupných miest. Proces kooperácie, kooperácia v slovenskom maloobchode.