Analýza vývoja cien vybraných agropotravinárskych komodít na svetových trhoch - Belešová, Svetlana
Monitorovanie vývoja medzinárodných cien vybraných agropotravinárskych komodít v mesačných intervaloch rokov 2007-2008. Pre analýzu boli zvolené komodity: mäso, mlieko a mliečne výrobky, pšenica. Pokles cien v septembri 2008 odráža rapídny pokles cien hlavných potravinárskych a krmovinárskych komodít, ktoré vyrovnane rástli od roku 2006 a najvyššie hodnoty dosiahli v júli 2008. Ďalší vývoj cien týchto komodít je vzhľadom na doznievajúcu potravinovú krízu a pretrvávajúcu hospodársku krízu len ťažko predvídateľný.