Právna a daňová problematika Európskej spoločnosti - Chorvátová, Janka
Európska spoločnosť - nový inštitút európskeho obchodného práva (nariadenie Rady č. 2157/2001 z 8. októbra 2001). Cieľ a výhody zavedenia ES, charaktristiky. ES môže vzniknúť - zlúčením alebo splynutím spoločností, založením holdingovej SE, založením dcérskej SE, prevodom existujúcej akciovej spoločnosti na SE.