Starnutie populácie v SR a EÚ - Veselovská, Stanislava, 1957-
Problémom sociálnej politiky v každom vyspelom štáte sveta je starnutie populácie. Riešením je viacero možností ako zvýšenie veku odchodu do dôchodku, zvýšenie daní, zníženie dôchodkov a iných sociálnych dávok vyplácaných štátom, zvýšenie produktivity ekonomiky ako aj nové prístupy v oblasti rodinnej, sociálnej, hospodárskej a migračnej politiky.