Hlavné príčiny krízy finančných trhov - Bikár, Miloš, 1973-
Nenásytnosť ľudí, ktorí chcú mať čoraz viac peňazí možno vysvetľuje, prečo vo finančnom svete tak pravidelne dochádza k čoraz nebezpečnejším krízam, pričom ich menšou intenzitou sprevádzajú krízy vo výrobe. Problém môže viac súvisieť s tým, že bankári a investori sú dnes silne preťažení vlastným svetom. Skôr teda ide o systémový problém.