Sport prodává značky, značky prodávají sport - Zikmundová, Helena
Športový marketing a snaha firiem posilniť svoju propagáciu spojením s obľúbenými športovcami, tímami alebo súťažami. Sponzorstvo v športe považované za súčasť odboru. Upevňovanie mena firiem prostredníctvom sponzoringu. Nekomerčný šport - utópia. Riziká sponzorovania športu. Správny výber sponzorovaného subjektu.