Vývoj spotrebiteľských cien a vývoj objemu dane z pridanej hodnoty - Strieška, Ľubomír
Analýza problému ako zmena sadzby dane z pridanej hodnoty ovplyvní výšku spotrebiteľskej ceny a objem dane z pridanej hodnoty. Pre účely tejto analýzy bola použitá nelineárna funkcia dopytu a nelineárna funkcia ponuky, ktoré sú z matematického hľadiska náročnejšie na riešenie, ale výsledné vzťahy majú univerzálny charakter. To znamená, že platia pre ľubovoľné funkcie dopytu a ponuky.