Plánovaná kalkulácia a jej použitie v podniku - Tóth, Miroslav, 1961-
Plánová kalkulácia je jedným z nástrojov konkretizácie a zabezpečenia plnenia plánu v podniku. Vyjadruje úroveň nákladov, ktorú má podnik dosiahnuť v plánovanom období v priemere pri uskutočňovaní výkonu. Osobitnou formou plánových kalkulácií sú cieľové kalkulácie nákladov - Target Costing.