Význam a úloha kontroly v malých a stredných podnikoch v čase globálnej krízy - Uhliar, Miroslav, 1981-
Význam, úlohy a špecifickosť realizácie kontroly v malých a stredných podnikoch v čase hospodárskej krízy. Prezentácia výsledkov dvoch dotazníkových prieskumoch. Prvý z nich bol realizovaný koncom roka 2008 na vzorke 98 slovenských malých a stredných podnikoch, druhý začiatkom roka 2009.na vzorke 33 medzinárodných podnikoch podnikajúcich na Slovensku. Výsledky potvrdzujú zvýšený význam a potrebu realizácie kontroly v malých a stredných podnikoch v časoch finančnej krízy. Zdôrazňujú tiež ako vnímajú MSP potrebu jej správnej ale komplikovanej aplikácie a zároveň ukazujú potenciálne jej najdôležitejšie zamerania v časoch krízy.