Analýza vzájomného vzťahu akciových trhov a HDP - Grangerov test kauzality - Baumöhl, Eduard, 1982-
Skúmanie akciových trhov ako predstihových indikátorov vývoja ekonomiky. Identifikácia jednosmernej závislosti medzi akciovými indexmi a HDP. Grangerov test kauzality. Analýza vzťahu HDP a akciových indexov v podmienkach USA. Analýza vzťahu HDP a akciového indexu v podmienkach SR.