Průzkum bojem Daňové ráje a bankovní tajemství - Juřík, Pavel
V munilých rokoch európske vlády aj USA deklarovali svoj zámer ukončiť existenciu tzv. daňových rajov. Zrušenie daňových rajov nie je ľahké a je aj proti záujmom veľkých krajín, nehľadiac na právo suverenity jednotlivých štátov. Súčasný stav a mechanizmy. Európska daňová direktíva. Prenos údajov o klientoch. Charakteristika daňových rajov. Rokovania Európskej únie a OECD.