Budoucnost kapitálové regulace bank - Holman, Robert
História bankovej regulácie. Dohoda Bazilejského výboru pre bankový dohľad o kapitálovej regulácii - Basel I. Päť kategórií Basel I. Nový systém Basel II zavedený v EU a USA v roku 2008. Procyklický charakter Basel II. Uplatnenie dodatočnej kapitálovej požiadavky - leverage ratio na zmiernenie procykličnosti kapitálovej regulácie. Dôraz na druhý pilier Basel II. Dva znaky efektívnej regulácie.