Bayesovský odhad vybraných ukazovateľov z výberového zisťovania EU SILC 2006 - Kotlebová, Eva
Matematická podstata bayesovskej indukcie. Bodové a intervalové odhady parametrov v bayesovskej štatistike. Charakteristika sledovaného ukazovateľa. Intervalový odhad priemerných nákladov na bývanie vo vybranej skupine domácností. Bayesovský interval spoľahlivosti pre parameter pí binomického rozdelenia. Odhad podielu domácností vo vybranej skupine, v ktorých náklady na bývanie dosahujú vysoké hodnoty.