Mezinárodně, a přesto doma transnacionální sítě politických aktivistů v Evropské unii a České republice - Císař, Ondřej
Transnacionálne siete proti národnému štátu. Transnacionálna mobilizácia záujmových skupín a sociálnych hnutí a ich medzinárodná inštitucionalizácia. Transnacionálne siete v Európskej únii. Transnacionálne siete - ako spojovacie štruktúry, prostredníctvom ktorých možno vynášať domáce problémy na medzinárodnú arénu. Transnacionálne siete v Českej republike - ich požiadavky týkajúce sa ľudských práv, národnej bezpečnosti a zahraničnej politiky.