Etický zisk a dôchodkové sporenie - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Schopnosť firiem vytvárať zisk bez toho, aby existenčne ohrozovali akcionárom ich majetok svojimi nebezpečnými alebo neprehľadnými operáciami, je veľmi dôležitá. Ak sa banka dostane do pozície špekulatívneho hráča, ktorý potrebuje rýchlo alebo za každú cenu zarobiť peniaze, môže to mať pre ňu katastrofálne následky. Príklady finančných škandálov.