Dopady súčasnej globálnej krízy na ekonomiky krajín východnej Európy - Lazový, Pavol
Ekonomická situácia v jednotlivých krajinách východnej Európy je odlišná a závisí od mnohých faktorov. Krajiny východnej Európy majú odlišnú menu, menové systémy, odlišné trendy v priamych zahraničných investíciách, odlišnú zahraničnú zadlženosť, rôznu mieru nezamestnanosi, atď. Hospodárska kríza a krajiny východnej Európy. Vplyv zmien v EMU a USA na ekonomický rast krajín SVE. Nové ciele Európskej banky pre obnovu a rozvoj.