Európska bezpečnostná a obranná politika vo svetle Lisabonskej zmluvy - Kelemen, Miroslav
Súčasná európska bezpečnostná a obranná politika (EBOP). Smerovanie európskej integrácie. Hlavné zámery EBOP. Lisabonská zmluva a vývoj globálneho sveta. Posilňovanie spôsobilosti ozbrojených síl, polície a civilných pracovníkov krízového manažmentu. Koordinácia strategického dialógu. Kolektívna obrana a spolupráca EÚ s NATO. Realizácia Lisabonskej zmluvy.