Ozbrojené sily Slovenskej republiky ako typ sociálnej organizácie - Matis, Jozef
Postavenie armády v súčasnej spoločnosti. Transformácia armády v podmienkach trhového hospodárstva. Nový typ manažovania vo vojenských organizáciách. (Security Sektor Reform). Profesionalizácia ozbrojených síl. Personálna práca a štandardizácia štruktúry vojenskej organizácie. Vojenské reformy európskych štátov a na Slovensku.