Riziko ekonomickej nestability - Kavec, Ján
Jedno z možných rizík pre vývoj finančnej situácie v Slovenskej republike predstavuje ekonomická nestabilita, ktorá môže vyvolať ťažkosti v oblasti verejných financií, platobnej bilancie i celkovej cenovej hladiny. Riziko ekonomickej nestability spočíva v tom, že dôjde k porušeniu ekonomickej rovnováhy v niektorých makroekonomických agregátoch. Vývoj agregátov je možné sledovať prostredníctvom ukazovateľov vypočítaných na základe údajov zverejňovaných Organizáciou pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj.