Osobná daňová príslušnosť fyzickej osoby - daňová rezidencia, zamedzenie dvoijitého zdanenia - Brnová, Miroslava
Rozhraničenie daňovej rezidencie. Potvrdenie o daňovej rezidencii. Zamedzenie dvojitého zdanenia príjmu. Prvou a základnou otázkou, ktorú treba riešiť v prípade zahraničných daňových vzťahov, je otázka osobnej príslušnosti k danému územiu.