Princíp maximalizácie očakávanej užitočnosti v rozhodovaní - Terek, Milan
Užitočnosť a vzťah rozhodovateľa k riziku. Funkcia užitočnosti a vzťah rozhodovateľa k riziku. Ohodnotenie funkcie užitočnosti. Praktický príklad. Axiómy očakávanej užitočnosti a princíp maximalizácie očakávanej užitočnosti. Ohodnotenie užitočnosti podľa M. McCorda a R. de Neufvilla