Šetrenie je jedinou cestou k prežitiu - Staněk, Peter
Znalostná spoločnosť je prísľubom nádeje, konzumná spoločnosť sa stáva všeobecnou hrozbou. Nevyhnutnosť prehodnotenia globálnej stratégie ľudstva. Súčasná kríza je hlavne krízou hodnôt, mravnosti a etiky. Ekonomika nemôže riadne fungovať bez mravnosti. Slovensko na ceste k vedomostnej spoločnosti. Veda potrebuje podporu.