Empirická analýza vzťahu medzi investíciami a rizikom zameraná na vplyv nezameniteľnosti investícií na povahu tohto vzťahu na príklade oblasti automive v SR - Belanová, Katarína, 1978-
Investičné rozhodnutia podnikateľských subjektov závisia na veľkom množstve faktorov, jedným z ktorých je riziko vzniku budúcich udalostí. Riziko je dôležité pri ovplyvňovaní investícií v rozvojových a tranzitívnych ekonomikách. Okrem rizika väčšina investičných rozhodnutí zahŕňa ďalšiu dôležitú charakteristiku - nezameniteľnosť. Empirické overenie vzťahu medzi investíciami a rizikom. Investície, riziko a nezameniteľnosť.