Vzťah vlastníckej štruktúry a výkonnosti podniku - Jančovičová, Kristína, 1979-
Agentská teória, ktorá analyzuje vzťah medzi vlastníkmi a manažérmi. Výskumy z minulosti zamerané na problematiku vzťahu medzi vlastníkmi a manažérmi. Kategórie vlastníkov: inštitucionálni investori, rodina, banka, nefinančný podnik, štátne vlastníctvo. Empirické testovanie a skúmanie vplyvu veľkosti a identity najväčšieho vlastníka na výkonnosť podniku. Výsledky empirického testu.