Alternatívny prístup k poisteniu environmentálnych rizík - Romančíková, Eva
Regulačný rámec environmentálnej zodpovednosti v Európskej únii. Formy finančného zabezpečenia nákladov na odstraňovanie environmentálnych škôd. Environmentálne poistenie zodpovednosti za environmentálne škody. Poolova úprava poistenia zodpovednosti za ekologické škody. Vytváranie kompenzačných garančných fondov na krytie zákonnej zodpovednosti za ekologické škody. Bankové a štátne záruky. Internalizácia environmentálnych rizík prostredníctvom kapitálového trhu. Environmentálne poistné záruky.