Evaluating Maastricht convergence criteria for new EU members - Pawlas, Iwona
Noví členovia Európskej únie sú povinní rešpektovať maastrichtské konvergenčné kritériá. V súčasnosti sa problémom číslo 1 pre nových členov EÚ zdajú byť menové kritériá. Inflácia a miera inflácie týchto krajín. Vývoj finančného deficitu v EÚ. Verejný dlh vo vzťahu k HDP.