Kant a Hegel o osvietenstve - Belás, Ľubomír
Proces posudzovania osvietenstva v Nemecku od 80. rokoch 18. storočia. Poňatie a definícia osvietenstva podľa Kanta. Kantove úvahy o morálke a politickej moci. Hegelova filozofia poznania slobody. Protikladnosti osvietenstva a viery podľa Hegela. Predsudky a omyly prijateľné v modernej Európe.