Úloha Medzinárodného menového fondu pri prekonávaní súčasnej globálnej finančnej krízy v Európe - Jankovská, Anežka
Príčiny vzniku globálnej finančnej krízy a postupy pri jej prekonávaní. Dopady globálnej finančnej krízy na ekonomický rast a infláciu v Európe. Dopady finančnej krízy na vonkajšiu zadlženosť a saldo verejného sektora v Európe. Odporúčania Medzinárodného menového fondu na prekonanie globálnej finančnej krízy a podporu ekonomického rastu.