Likvidita bankového systému v eurozóne v podmienkach finančnej krízy - doterajší vývoj a riziká do budúcnosti - Kotlebová, Jana, 1969-
Pri riadení likvidity bankového sektora v eurozóne využíva Európska centrálna banka (ECB) ako operatívny nástroj kľúčové úrokové sadzby. Zmena týchto kľúčových úrokových sadzieb je pre úverové inštitúcie v eurozóne signálom o smerovaní jednotnej menovej politiky vzhľadom na existujúce riziká. Doterajší vývoj likvidity v eurozóne a potenciálne problémy v jej vývoji v budúcnosti. Vývoj peňažnej zásoby M3. Vývoj inflácie. Vývoj vkladov a úverov obyvateľstva, podnikov, vlády a ostatných finančných ištitúcií.