Financovanie zdravotníctva a problém zadlžovania - Kováčiková, Mária
Legislatívna úprava financovania zdravotníctva v Slovenskej republike - pohľad do minulosti. Obdobie postupného prehlbovania krízy vo financovaní zdravotníctva. Dôležitý cieľ vlády, ktorá nastúpila v roku 1998 - znižovanie verejného dlhu. Dokument Transformačné kroky na roky 1999-2002 v rezorte zdravotníctva. Snaha o zavedenie viaczdrojového financovania - reformné zákony. Oddlžovanie nakumulovaného dlhu prostredníctvom akciovej spoločnosti Veriteľ. Prehľad použitých prostriedkov na oddlženie zdravotníctva v SR. Vývoj dlhu v rezorte zdravotníctva v r. 2007.