Finančné krytie katastrofických rizík v súkromnom a verejnom sektore - Marko, Peter
Finančné dopady katastrofických udalostí. Ex-post prístup k financovaniu následkov katastrofických udalostí. Ex-ante prístup. Spolupráca súkromného a verejného sektora pri katastrofických rizikách. Krytie veľkých rizík prostredníctvom ich rozloženia medzi individuálne subjekty, spoločnosti, poistný a zaistný trh a kapitálový trh. Zvyšovanie povedomia, prevencia a transfer rizika prostredníctvom súkromného a verejného sektora.