Nahradí euro dolár? - Moravová, Julianna
Rozhodujúce faktory držby eura ako rezervnej meny. Vývoj kurzu eura a dolára. Podmienky pre znehodnocovanie dolára vytvorené predovšetkým opakovaným poklesom kľúčovej úrokovej sadzby Fed. Vysoký deficit bežného účtu americkej platobnej bilancie. Domnienka niektorých autorov, že by sa euro mohlo stať vedúcou medzinárodnou menou okolo roku 2015.