Premeny automobilového priemyslu výskum a vývoj ako strategický faktor je v strednej Európe stále rozvinutý iba slabo - Lešinský, Ján
História automobilového priemyslu od konca druhej svetovej vojny. Výrobná štruktúra a systém pracovnej sily. Výskum, vývoj a podmienky automobilového priemyslu. Európa, Amerika a ostatné krajiny. Kontinentálna deľba práce. Najväčšie automobilové koncerny. Zmeny investícií a výrobných kapacít. Externé profesionálne služby. Orientácia na zákazníka.