Makrokreatívne účtovníctvo a jeho vplyv na verný a pravdivý obraz - Tumpach, Miloš, 1970-
Jednou z hlavných úloh účtovnej závierky je poskytovanie verného a pravdivého obrazu o finančnej situácii a finančnej výkonnosti podniku s cieľom napomáhať určitým skupinám pri ich rozhodovaní. Pri plnení tohto cieľa existuje riziko, že tvorcovia pravidiel podľahnú rôznym externým tlakom (makrokreatívne účtovníctvo). Príspevok sa zameriava na niektoré aspekty makrokreatívneho účtovníctva a jeho vplyv na verný a pravdivý obraz poskytovaný účtovnou závierkou.