Dohovor o právomoci a o uznávaní a výkone rozsudkov v občianskych a obchodných veciach
Dohovor sa uplatní v občianskych a obchodných veciach bez ohľadu na povahu súdu alebo tribunálu. Neuplatní sa najmä na daňové, colné alebo správne veci. Štát viazaný týmto dohovorom je každý štát, ktorý je zmluvnou stranou dohovoru alebo členským štátom ES.