Finská debata o členství v NATO a konflikt v Gruzii - Jireš, Jan
Fínska zahraničnopolitická doktrína. Politika formálnej neúčasti v obranných alianciách (military non-alliance). Gruzínska kríza a jej význam pre fínsku bezpečnostnú politiku. Geopolitické postavenie Fínska.