Možnosti aplikace metod a nástrojů robustní regrese (na příkladu analýzy vybraných ukazatelů evropských zemí) - Blatná, Dagmar
Základné pojmy a použitie metódy robustnej regresie. Použité metódy identifikácie odľahlých pozorovaní. Aplikované metódy výberu vhodného modelu. Analyzovaný súbor krajín a ukazovatele zahrnuté do ilustračnej analýzy. Ilustračný príklad: regresná analýza vybraných ukazovateľov.