Nařízení o evropské statistice vstoupilo v platnost - Čigáš, Michal
Z histórie vývoja európskeho štatistického systému. "Prvý zákon o európskej štatistike" v histórii. Pojem európska štatistika, štatistické zásady, definícia, štatistické systémy. Výbor pre európsky štatistický systém a jeho úlohy. Európsky štatistický poradný výbor. Európska poradná komisia pre dohľad nad štatistikou. Príprava novely nariadenia o zbere štatistických informácií Európskou centrálnou bankou.