Dôchodkový systém v Slovenskej republike - aktuálne otázky fungovania a financovania - Rievajová, Eva
Kľúčový problém starnutia obyvateľstva a jeho dopadu na verejné financie. Neudržateľnosť prvého dôchodkového piliera z dlhodobého hľadiska. Základné príčiny súčasných problémov. Prvý pilier - dôchodkové poistenie. Starobné dôchodkové sporenie. Hlavné faktory vplyvu na výšku dôchodkovej dávky. Výnosovosť dôchodkových fondov.