Jak a k čmu využít organizační audit - Urban, Jan
Hlavným cieľom organizačného auditu je zdokonalenie, najčastejšie zjednodušenie organizačného usporiadania a personálna systemizácia podniku. K ďalším cieľom patrí zhodnotiť účelnosť jednotlivých pracovných miest i celkových personálnych kapacít jednotlivých útvarov podniku a posúdiť možnosť redukcie personálu.