Využití systému adaptace pracovníků k růstu motivace - Horňáková, Šarlota
Cieľom adaptačného procesu je zabezpečiť efektívne zapracovanie sa nových pracovníkov, pomôcť im poznať pracovné prostredie, kolektív a firemnú kultúru, od začiatku ich motivovať k dosahovaniu dohodnutých cieľov, zhodnotiť ich spôsobilosť a potenciál pre danú pozíciu a v neposlednom rade taktiež získať podklad pre zhodnotenie pracovníkov po skúšobnej dobe.