Súvaha podľa US GAAP - Blahušiaková, Miriama, 1980-
Požiadavky na prezentáciu súvahy z hľadiska Amerických všeobecne uznávaných účtovných zásad - US GAAP. Súvaha ako jedna zo súčastí účtovnej závierky poskytuje informácie o finančnej situácii účtovnej jednotky. Použitie dvoch základných formátov súvahy - bilančný formát (the balanced format) a menej používaný kapitálový formát (the equity format). Základnými zložkami vykazovanými v súvahe sú majetok, záväzky a vlastné imanie.