Moderné nástroje a prístupy využívané v plánovacom procese v súčasnosti - Tóthová, Alena, 1968-
Metóda Balanced Scorecard (BSC) - jej charakteristika. Základná schéma metódy BSC. Integrácia metódy BSC do riadiaceho systému podniku. Používanie metódy BSC v praxi slovenských podnikov. Používanie BSC v podnikovej praxi vybraných krajín. Oblasti používania metódy BSC. Príčiny nedostatočného využitia BSC v praxi. Kalkulácia cieľových nákladov. Procesný prístup k plánovaniu. Rozpočtovanie podľa čiastkových činností. Zero Based Budgeting (ZBB). Advanced Budgeting.