Sociálna kohézia v krajinách EÚ - Vojtková, Mária, 1966-
Hodnotenie časti kohéznej politiky - sociálnej oblasti na úrovni členských krajín EÚ. Spojenie sociálnej kohézie s riešením problému chudoby obyvateľstva, ktorá súvisí s: rozdielmi v mierach nezamestnanosti, nerovnomernosťou rozdelenia príjmov, úrovňou dosiahnutého vzdelania, vysokým rizikom chodoby najmä u nezamestnaných. Usporiadanie 27 krajín Európskej únie podľa skrytých dimenzií vybraných štruktúrnych ukazovateľov sociálnej kohézie v roku 2006.